Opplevelser i Namdalen

I Namdalen finner du kystkulturlandskap og norske høyfjell. Fjellområdene i Indre Namdal er mektige og vakre, og området tilbyr opplevelser både sommer og vinter. Kort og godt, et Norge i miniatyr.

Les mer på Visit Namdalen sine hjemmesider her.

Norsk revyfestival

Norsk revyfestival på Høylandet ble arrangert første gang i 1987, og har siden den gang vokst seg det å være NM i revy. Festivalen arrangeres annet hvert år, og nærmere 20 000 publikummere besøker festivalensom fremstår som et av landets ledende kulturarrangement sommerstid.

Les mer om  Norsk revyfestival her


Grong skisenter

Grong skisenter finner du i Grong, kommunikasjonsknutepunktet i Namdalen. Grong skisenter har 4 skitrekk og totalt 15 nedfarter. Det er lys i flere bakker og åpent for kveldskjøring på torsdager og fredager i perioden januar til mars.
Les mer om Grong Skisenter her

Laksefiske i Namsen

Namsen «Elvenes dronning» blir i dag ansett som en av landets beste lakseelver, med en årlig fangst på mellom 20-25 tonn. Hvert år blir det også arrangert en laksefestival i Grong.
Les mer om laksefiske i Namsen her
Les mer om laksefestivalen her

Leka

Øykommunen Leka er Trøndelags nordligste, og har et svært spesielt landskap. Geologien er interessant, og Lekas overflateviser et unikt tverrsnitt av bergartene slik de ble dannet nedover i jordskorpa. Et slikt tverrsnitt kalles en ofiolitt, og Leka er det største og mest komplette ofiolittkompleks i Norge.
Les mer om Leka her

Norveg – senter for kystkultur og kystnæring

Norveg har allerede blitt en nasjonal kulturskatt. Senteret er i seg selv en attraksjon verd et besøk. I tillegg til utstillingene, de kulturelle aktivitetene og den spennende arkitekturen, kan vi friste grupper med spennende gourmetmat i husets spennende restaurant.
Les mer om Norveg her

Saemien sijte – sørsamisk museum og kultursenter

Anne Dærga hadde i 1963 testamentert en del av sine bruksting til Saemien Sijte. Hennes gave var starten på nåværende samling ved museet. Museet har fortsatt å samle inn gamle gjenstander. Samlingen inneholder også en del nyere duetie, samisk kunsthåntverk.
Les mer om Saemien sijte her

Øyhopping med sykkel

Kystriksveien er godt egnet for sykkelturer. Her får du oppleve spennende kystnatur helt inn på livet. Sykkelvennlige øyer er godt egnet for ”øyhopping” med ferge og hurtigbåt.
Les mer om sykkel langs kystriksveien her

Lierne Nasjonalparksenter

Lierne Nasjonalparksenter er et besøkssenter for både Lierne Nasjonalpark og Blåfjella-Skjækerfjella Nasjonalpark. Her finner du blant annet en utstilling bygd opp rundt temaet «Å leve av naturen – å leve med rovdyr».
Les mer om Lierne Nasjonalparksenter her

Vrakdykking

NDive tilbyr et bredt spekter av spennende dykkeopplevelser. Vi har noen av Norge’s beste vrak, utrolig vakkert, uberørt natur funksjoner i krystallklart vann.
Les mer om NDive her

Namsens Auge

– Eit friluftsspel om livet på og ved Namsen i Grong. Eit møte og ein kamp ved Namsens, kor lorden og storbonden står mot fløytarar og vaskertauser sommaren 1939, når krigsskyane heng over Grong og Europa.
Les mer om Namsens Auge her

Pe-Torsa

Spelet om Pe-Torsa startet som en liten lokal forestilling med 150 tilskuere i 2000. Teateret spilles i Oppgården – et vernet gårdsbruk i Kvelia. Her har publikumstallet vokst hvert år, og i 2010 så 5750 personer forestillingen.
Les mer om Pe-Torsa her

Nord-Trøndelag Turistforening

I 1972 ble Nord-Trøndelag Turistforening stiftet. Foreningen har arbeidet meget aktivt med rydding og merking av stier, staking av vinterløyper og bygging og drift av hytter.
Les mer om Turistforeningen her