Om Namsskogan

Fra Børgefjell i nord til Namsskogan Familiepark og Skorovas i sør…

Namsskogan kommune ligger i indre Namdal, i Nord-Trøndelag fylke, og har omtrent 920 innbyggere. Namsskogan er med sine 1417 km2 fyllt med fjell, vann, elver og daler, et lite skattekammer når det kommer til natur- og friluftslivopplevelser.

Den sørvestre delen av Børgefjell nasjonalpark ligger i Namsskogan, og innfallsporten ved Smalvatnet er mye brukt for å komme inn i nasjonalparken fra sør.

Kommunen består av de fire tettstedene Namsskogan, Brekkvasselv, Trones og Skorovas. Lengst nord ligger Namsskogan, som er kommunesenteret. I Namsskogan sentrum finnes blant annet kommuneadministrasjon, sykehjem, butikksenter med dagligvare, blomster, interiør og cafè, her er også byggvare, sportsbutikk, vertshus m.m.

På Trones som ligger sør i kommunen finner du Namsskogan Familiepark. Med et årlig besøkstall på over 50 000, er Familieparken en av midt-norges største turistattraksjoner. I Familieparken finner du over 150 dyr, fordelt på 35 forskjellige arter. Blant disse, alle de fire store rovdyrene, bjørn, ulv, gaupe og jerv.

I tillegg kan familieparken by på aktiviteter som Klatrepark, Tøffingtårnet, Alpinracer, Kræsjbåter, kanoer, trampoliner og mye, mye mer. Med andre ord ligger alt til rette for minnerike opplevelser for hele familien!

[royalslider id=»4″]